Управление на европроекти управление на европроекти
Google Bard

Чатботът Bard на Google най-накрая стартира в ЕС и вече поддържа повече от 40 езика

Google разширява достъпността на своя AI Bard, конкурент на ChatGPT, като го стартира на над 40 езика и накрая го въвежда в Европейския съюз (ЕС) след първоначални забавяния поради проблеми със защитата на данните.

Технологичният гигант също добави множество нови функции към Bard, въпреки че някои от тях първоначално са налични само на английски език.

Отвори Bard AI тук

Google първо представи Bard през февруари като бърз отговор на нарастващата популярност на ChatGPT, изключително интелигентен търсачка/чатбот, който използва големи езикови модели (LLM) за генериране на ново съдържание от прости подсказки. ChatGPT е продукт на OpenAI, компания за AI, която получава силна подкрепа от Microsoft, конкурент на Google.

Bard първоначално беше предложен за ранен достъп на английски език, започвайки от САЩ и Великобритания през март. Първоначалният списък за изчакване приключи през май с глобално разгръщане, обхващащо около 180 държави и допълнителна поддръжка за японски и корейски. Въпреки това ЕС беше забележимо отсъстващ от този списък, тъй като Google отложи старта в ЕС, след като регулатор по защита на данните изрази загриженост. Ирландската комисия по защита на данните (DPC), която надзира защитата на данните в региона на ЕС за компании, използващи Ирландия като европейско штаб-квартира, заяви, че въпреки че Google беше информирал DPC за намеренията си да стартира Bard в ЕС, не беше предоставил на регулатора достатъчно информация, за да разреши своите притеснения относно защитата на данните.

„Активно сме се ангажирали с експерти, законодатели и регулатори по защита на данните по това разширение“, написаха в блог пост ръководителят на продукта Bard, Jack Krawczyk, и вицепрезидентът по инженерство Amarnag Subramanya.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Google нарече последната си актуализация „най-голямото разширение до момента“, което се разгръща по целия свят с поддръжка на езици като арабски, испански, китайски, германски и хинди. Освен в ЕС, Bard вече е наличен и в Бразилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button