Управление на европроекти управление на европроекти
Uncategorized

iOS 18 AI – всички нови функции, които да очакваме

Apple трябва да подобри играта си с изкуствен интелект, особено ако иска да впечатли с новите функции в предстоящия iPhone 16 тази есен. Всички погледи са насочени към събитието WWDC 2024 следващата седмица, където фокусът ще бъде върху възможностите на AI в iOS 18. Това обновяване е от решаващо значение за Apple, за да не изостава от конкурентите си.

Слуховете сочат, че ИИ ще бъде основен фокус за Apple, след рязкото увеличаване на функциите с ИИ в телефони като Google Pixel 8 и Samsung Galaxy S24. Apple вече не може да си позволи да изостава, особено след като тези функции с изкуствен интелект са доказали своята полезност и практичност.

Google демонстрира впечатляващи инструменти за ИИ по време на Google I/O 2024 и Apple трябва да гарантира, че iOS 18 може да се конкурира с Android 15 в областта на ИИ. Ще разгледаме очакваните AI функции на iOS 18, които могат да направят революция в работата с iPhone.

По-интелигентни действия на Siri

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


Много от слуховете за iOS 18 са съсредоточени около Siri, гласовия асистент на Apple. Очаква се Siri да използва големи езикови модели (LLM), за да звучи по-естествено и да се справя с по-сложни задачи. Тези задачи вероятно ще се фокусират върху продуктивността, като например обобщаване на имейли, отваряне на документи и преместване на бележки между папки – всичко това чрез гласови команди, което оптимизира сегашните ръчни процеси.

Емоджита, генерирани от изкуствен интелект

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


Добавяйки закачлив щрих към съобщенията, iOS 18 може да включва генерирани от изкуствен интелект емоджита, създадени чрез генеративен изкуствен интелект. Потребителите могат да опишат емотиконите, които искат да създадат, като използват текстови подсказки. Докато приложенията на трети страни предлагат подобни функции чрез платени абонаменти, iOS 18 ще интегрира тази функционалност нативно.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Интелигентни отговори

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


В iOS 18 може да се въведат контекстуални опции за бърз отговор в съобщенията, като се използва AI за анализ на разговорите и предлагане на подходящи отговори. Тази функция, макар и удобна, повдига въпроси за това колко ефективно iOS 18 ще генерира тези интелигентни отговори в сравнение с AI Chat Assist на Samsung Galaxy.

Обобщаване в мобилния Safari

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


Очаква се AI в iOS 18 да предоставя резюмета за дълги статии в мобилния Safari. Тази функция ще помогне на потребителите бързо да схванат основните моменти от уеб съдържанието, подобно на функциите за обобщаване в Galaxy S24 и Pixel 8.

По-интелигентни резюмета на известия

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


iOS 18 може да предлага по-интелигентни обобщения на известията, като подчертава само най-важните известия. Тази функция, подпомагана от изкуствен интелект, има за цел да предотврати чувството на потребителите, че са претоварени от многобройните известия, като гарантира, че няма да пропуснат нищо критично.

Редактиране на снимки с изкуствен интелект

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


Apple планира да подобри функциите си за редактиране на снимки с помощта на AI в iOS 18, като потенциално въведе възможности, подобни на Magic Editor на Google. Функции като премахване на нежелани обекти и запълване на пропуски в снимките ще направят редактирането по-бързо и лесно, вероятно под имена като Clean Up и Generative Playground.

Автоматично генерирани плейлисти в Apple Music

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


AI в iOS 18 ще подобри и Apple Music, като генерира плейлисти, съобразени с вкусовете на потребителите. Тази функция ще спести време на потребителите чрез автоматично подбиране на музика въз основа на техните предпочитания.

Транскрибиране на гласови бележки

iOS 18 AI - всички нови функции, които да очакваме


И накрая, iOS 18 може да включва транскрипция с помощта на ИИ за гласови бележки, разграничаване на няколко гласа, обобщаване на записи и форматиране на резюмета с удебелени заглавия и точки.

Тези очаквани функции с изкуствен интелект в iOS 18 подчертават усилията на Apple да подобри потребителското изживяване и производителността, като гарантира, че софтуерът ѝ остава конкурентен в развиващия се технологичен пейзаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button