Управление на европроекти управление на европроекти
Google Bard

Google ще пусне нови инструменти за търсене с изкуствен интелект през месец Май

Според неотдавнашен доклад гигантът в областта на търсенето бърза да отговори на предизвикателствата, отправени от ChatGPT и Bing.

Съобщава се, че компанията разработва инструменти за изкуствен интелект, известни като Magi, чието пускане е планирано за следващия месец.

Според The New York Times, Google ще пусне нови инструменти за търсене с изкуствен интелект през следващия месец, а през есента се очаква да бъдат въведени допълнителни функции.

Тези инструменти ще бъдат достъпни само в САЩ и първоначално ще бъдат пуснати за максимум един милион потребители.

Въпреки че все още не е ясно какво точно ще предлагат тези инструменти, очаква се те да разширят възможностите за водене на разговори на експерименталния чатбот Bard на Google и в момента се разработват под кодовото име „Magi“.

Тези планове са част от усилията на Google да се изправи срещу предизвикателството, отправено от нововъзникващи системи като чатбота Bing на Microsoft и ChatGPT на OpenAI.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Въпреки недостатъците им, много хора вярват, че тези чатботове един ден могат да заменят традиционните търсачки като Google.

Според NYT позициите на Google са толкова застрашени, че Samsung обмисля да замени Google с Bing като търсачка по подразбиране на своите мобилни устройства.

Стойността на тази сделка се оценява на 3 млрд. долара годишни приходи за Google (компанията има подобна сделка с Apple на стойност около 20 млрд. долара), въпреки че не е ясно колко сериозно Samsung обмисля смяната.

Възможно е компанията да е била разколебана от работата на Microsoft в областта на изкуствения интелект, но може и просто да се възползва от слабия момент на Google.

В допълнение към новите функции, разработени в рамките на проекта Magi, Google планира и по-радикално преустройство на своята търсачка.

Въпреки това, Times казва, че „няма ясен график за това кога ще пусне новата технология за търсене“.

Съобщава се, че Google разработва и редица други инструменти за изкуствен интелект, включително генератор на изображения с изкуствен интелект, наречен GIFI, система за изучаване на езици, наречена Tivoli Tutor, и функция, наречена Searchalong, която ще интегрира чатбот в браузъра Chrome на Google, за да отговаря на въпроси, свързани с текущата уебстраница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button