Управление на европроекти управление на европроекти
ChatGPTGoogle Bard

Wix използва ChatGPT, за да ви помогне бързо да създадете цял уебсайт

Wix е често препоръчвана онлайн услуга, която ви позволява да създадете уебсайт без никакви познания по кодиране.

Сега базираната в Израел компания обяви нов генератор на сайтове с изкуствен интелект, който има за цел да направи процеса още по-плавен и интуитивен, а също и по-малко времеемък.

Актуализацията използва ChatGPT, популярния генеративен AI чатбот, който се появи на сцената през ноември и продължава да предизвиква вълнение.

Чрез текстова дискусия с усъвършенствания чат инструмент Wix ще разбере точно вида на уебсайта, който искате да изградите, и ще отговори съответно с оригинален дизайн, текст и изображения. Инструментът за генериране на сайтове с изкуствен интелект може да работи и с множество страници, а също така да вгражда функции за електронна търговия, които вече се предлагат от Wix.

Компанията сподели видеоклип (по-долу), който показва как работи новата функция.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Очаквайте скоро: Генераторът на сайтове с изкуствен интелект на Wix носи следващото поколение на създаване на уебсайтове

„Това, което го прави новаторски, е, че той не е шаблон“, каза главният изпълнителен директор на Wix Авишай Абрахами в публикация в блога в понеделник. „Всъщност това е уникален уебсайт, проектиран и създаден специално за вас, според вашите нужди, генериран с помощта на изкуствен интелект и усъвършенствани алгоритми.“

Абрахами каза, че дизайнът и оформлението „са напълно съобразени със съдържанието на сайта“, а не съдържанието се вписва в шаблон.

Ако искате да извършите леки редакции или нещо по-съществено, можете просто да продължите разговора си с чатбота, за да направите тези промени.

Функцията дори ви помага да намерите идеалното име за вашата марка, като генерира уникални, запомнящи се и подходящи имена на домейни, от които да избирате.

А за тези, които вече имат сайт, задвижван от Wix, новият инструмент за изкуствен интелект може да се използва за подобряване на страниците ви чрез разговор с ChatGPT.

Но може да има и недостатъци при използването на AI за изграждане на вашия уебсайт. Например ChatGPT и други генеративни чатботове с изкуствен интелект са известни с това, че понякога „халюцинират“ – явление, при което изписват грешна информация, представена като факт, обикновено когато не знаят отговора на нещо. В този смисъл създателят на сайта все още ще трябва внимателно да проверява някои видове съдържание, за да се увери, че то е правилно.

Макар че Wix вече включва редица инструменти за изкуствен интелект, AI Site Generator, който според него ще бъде пуснат скоро, обединява всичко и е най-голямото му потапяне в технологията досега.

Back to top button