Управление на европроекти управление на европроекти
Apple

Всеки модел iPhone, който ще поддържа предстоящите функции на Apple за изкуствен интелект (засега)

Наскоро Apple сподели най-новите си проекти в областта на изкуствения интелект по време на годишната конференция за разработчици WWDC.

Компанията представи редица функции, които ще окажат значително влияние върху потребителското изживяване, но тези подобрения са съвместими само с най-новите модели iPhone.

Новите функции на изкуствения интелект изискват най-новите модели iPhone

Новите функции на AI включват подобрена Siri, инструменти за обобщаване, персонализиран начален екран, редактиране на снимки с помощта на AI и др.

За да имат достъп до тези функции обаче, потребителите се нуждаят от iPhone 15 Pro (или по-нови модели, които ще излязат тази година).

Това е така, защото подобренията разчитат на изчислителната мощ на чипсета A17 Pro, който в момента се намира само в iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Процесорна мощ и сигурност

Обработката на задачите с изкуствен интелект в устройството предлага две ключови предимства: запазва информацията по-сигурна и осигурява по-малко забавяне.

Въпреки това не всички iPhone-и, особено по-старите модели, разполагат с изчислителна мощ за справяне с тези задачи.

Новите функции на ИИ ще разчитат както на обработка в устройството, така и на обработка в облака, в зависимост от сложността на задачата.

Съвместимост с по-стари устройства

За потребителите на Mac и iPad функциите за изкуствен интелект ще изискват поне чип M1.

Понастоящем Apple произвежда iPad-и с чип M4 и Mac-и с чип M3, така че повечето потребители с по-стари устройства би трябвало да имат известна свобода на действие.

Освен това потребителите, които не притежават iPhone 15 Pro и не планират скорошно обновяване, все още могат да се възползват от някои от функциите за изкуствен интелект на iOS 18, по-специално тези, които работят в облака.

Пълно изживяване с iOS 18

Ако потребителите искат да получат пълното изживяване на iOS 18, може да се наложи да започнат да се подготвят за ъпгрейд.

iPhone 15 и iPhone 15 Plus няма да поддържат подобренията на AI, тъй като работят с A16 Bionic. iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max са единствените модели, които могат да използват пълноценно новите функции на ИИ благодарение на усъвършенстваните си възможности за обработка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button