Управление на европроекти управление на европроекти
Gemini

Gemini AI в Google Messages се разпространява на повече устройства с Android: 7 начина за използване

Google обяви, че Gemini AI вече е наличен в Google Messages за всички устройства с Android, след първоначалното му пускане на определени устройства, като устройствата Pixel 6 или по-нови, Pixel Fold, Samsung Galaxy S22 или по-нови и Samsung Galaxy Z Flip и Z Fold.

Функцията се разпространява бавно, така че потребителите може да не я видят веднага, но скоро би трябвало да я видят.

За да получат достъп до Gemini AI, потребителите могат да отворят Google Messages, да докоснат „Започнете чат“, да изберат Gemini от горната част на списъка с контакти и да следват инструкциите, за да въведат това, което търсят.

Gemini AI може да се използва за изготвяне на съобщения, мозъчна атака, планиране на събития или просто за приятелски разговор.

Ето седем начина да използвате Gemini AI:

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

1. Предлагане на рецепти:

Gemini AI може да помогне на потребителите да намерят рецепти въз основа на съставките, които имат под ръка. Той може също така да предлага вегетариански рецепти, рецепти за начинаещи и рецепти, подходящи за деца. ИИ може да адаптира рецептите въз основа на предпочитанията на потребителя и наличността на съставките.

2. Написване на текстови съобщения

Gemini AI може да помага на потребителите при писането на текстови съобщения, включително съобщения за рожден ден, забавни съобщения и др. Той може също така да генерира откъси от код в Python или JavaScript за автоматизиране на прости задачи.

3. Планиране на маршрути

ИИ може да помага на потребителите да планират пътувания, като предоставя списъци със забележителности, които трябва да се видят, включително снимки. Той може също така да генерира маршрути въз основа на конкретни предпочитания, като например забележителности, свързани с изкуството, или дейности през уикенда.

4. Създаване на код

Gemini AI може да обработва прости скриптове в Python или JavaScript за автоматизиране на задачи, да генерира фрагменти от код въз основа на описания или да предоставя псевдокод за представяне на стъпки в разработването на код.

5. Получаване на препоръки за книги

ИИ може да препоръчва книги въз основа на предпочитанията на потребителя, например исторически книги за истински престъпления. Той може също така да предоставя препоръки за книги със снимки на предните корици.

6. Напишете почти всичко

Gemini AI може да помага на потребителите при писането на различни видове съдържание, включително стихотворения, песни, имейли и др. Той може да създава изцяло съдържание, да предоставя конспекти или да провежда мозъчна атака на идеи.

7. Просто разговаряйте

Потребителите могат да използват Gemini AI, за да проведат приятелски разговор, обсъждайки теми като книги, филми или други интереси. ИИ дори може да си спомни предишни разговори и да предостави съответната информация.

Gemini AI може да се използва за широк спектър от задачи, от планиране на партита до писане на съобщения, и може да бъде достъпен чрез приложението Google Messages.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button