Управление на европроекти управление на европроекти
ChatGPTНовини

Изпълнителният директор на OpenAI – Сам Алтман разкрива една длъжност, която ChatGPT може да замени скоро

В интервю с водещия на подкаст Лекс Фридман, Сам Олтман говори за типа работа, която може да бъде „масово повлияна“ от ChatGPT.

Когато ChatGPT беше пуснат през 2022 г., потребителите първоначално бяха възхитени от възможностите му, използвайки го за композиране на поезия, музика, есета и много други.

Въпреки това, вековната поговорка „не всичко, което блести, не е злато“ скоро стана приложима, тъй като хората започнаха да осъзнават потенциалните последици от въздействието на AI chatbot върху заетостта.

С течение на времето тези опасения продължават да нарастват, като мнозина се опасяват, че ChatGPT може да замени значителен брой работни места.

Дори изпълнителният директор на компанията-майка на ChatGPT, OpenAI, Сам Алтман, призна потенциала на чатбота да премахне много работни места.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Сам Алтман казва, че ChatGPT може да замени определен тип работа

По време на интервю с водещия на подкаст Лекс Фридман, Сам Алтман изрази убеждението си, че обслужването на клиенти е категория работа, която може да бъде значително повлияна от ChatGPT, което потенциално води до намаляване на броя на наличните работни места.

Той обясни, че е загрижен за скоростта, с която може да настъпи тази промяна, но също така отбеляза, че човечеството е демонстрирало способността си да се адаптира към големи технологични промени във времето.

Алтман подчерта безграничната природа на човешката креативност и изрази увереност, че ще се появят нови възможности и професии в отговор на всякакви промени, предизвикани от ИИ.

Алтман преди това е обсъждал опасенията си относно възможността ИИ да замени някои човешки професии в интервю за ABC News.

Изкуственият интелект ли е бъдещето?

Първоначално някои училища в Ню Йорк забраниха ChatGPT, след като беше открито, че ученици го използват, за да изпълняват задачите си.

Оттогава обаче училищата са станали по-възприемчиви към чатбота, като докладите сочат, че учителите вече разчитат на него.

Освен това, с наличието на API на ChatGPT, няколко компании са интегрирали чатбота в собствените си приложения. По-специално, компании като Bain & Co, Salesforce и Snap използват AI chatbot за различни цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button