Управление на европроекти управление на европроекти
НовиниТехнологии

ChatGPT във вашият iPhone, предлагайки AI асистент за iOS

Ново приложение, използващо ChatGPT вече е достъпно на вашия iPhone, което ви позволява бързо да поискате съвети и отговори от AI.

Perplexity се предлага като безплатно приложение от App Store и предоставя предложени запитвания, които можете да преглеждате, докато въвеждате или изговаряте свои собствени.Резултатите са бързи, но отговорът може да бъде трудна за четене, особено когато питате за приготвяне на палачинки с шоколад. Въпреки че няколко сравними приложения са стартирани преди това за Mac и Apple Watch, това е сред първоначалните приложения за iOS, които не изискват активиране на Siri Shortcut.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Може да се твърди, че ChatGPT вече е достъпен за всички текущи продукти на Apple, въпреки че компанията не е обърнала много внимание на тази категория. Със Siri Shortcut на HomePod, MacGPT на Mac, Petey на Apple Watch и сега Perplexity на iPhone, достъпът до AI ​​на вашите устройства е по-лесен от всякога.

Само с докосване, гласова команда или натискане на бутон, ChatGPT може да замени Siri за повечето запитвания, с изключение на стартиране на приложения и стартиране на преки пътища. Perplexity върши отлична работа със своя изтънчен дизайн и добре подбран шрифт и би било страхотно да го видим да се разшири до iPadOS или дори като джаджа за лесен достъп от началния или заключен екран.

Наближаването на WWDC 2023 може да е от полза за Apple да признае тези приложения чрез въвеждане на API, който помага на разработчиците да интегрират ChatGPT в своите приложения или обявяване на сътрудничество с OpenAI за представяне на нов виртуален асистент.

Ако все още не сте пробвали ChatGPT, Perplexity е отлична отправна точка да тествате как отговаря на вашите запитвания и дали може да ви помогне в различни ситуации.

One Comment

  1. използвам го, не е зле, но ми е по-удобно в chatgpt да вляза и да си свърша работата… по-лесно е

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button