Управление на европроекти управление на европроекти
Midjourney

Как да използвате Midjourney за генериране на AI изображения

Как да използвате Midjourney за генериране на AI изображения

Ерата на произведенията на изкуството, генерирани от изкуствен интелект, настъпва и интернет е пълен с потребители, които се опитват да създадат перфектните подсказки, за да накарат изкуствения интелект да създаде правилните изображения – или понякога просто грешните.

Звучи ли ви забавно? Един от най-разпространените инструменти на ИИ е Midjourney, който хората използват, за да създават мечтани пейзажи и предмети само с няколко думи.

Регистрация в Midjourney

За да започнете да използвате Midjourney, трябва да имате Discord. Въпреки че вече има специален сайт, той е само за поканени.

За по-голямата част от потребителите Midjourney работи изцяло в Discord, така че ще ви е необходим акаунт там, за да го използвате. Регистрирането на акаунт в Discord е лесно и можете да започнете да изпробвате генератора на изкуствен интелект само за няколко минути.

Настройване на акаунта в Midjourney

Стъпка 1: Посетете уебсайта на Midjourney и изберете опцията *Присъединете се към Beta*. Това автоматично ще ви отведе до покана за участие в Discord. Приемете поканата и изберете опцията *Преминаване към Discord*.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Стъпка 2: Приложението Discord ще се отвори автоматично. Когато това стане, изберете иконата MidJourney, подобна на кораб, в лявото меню.

Използване на Midjourney за първи път

Стъпка 3: В каналите на Midjourney намерете стаите на *newbies*. Обикновено ще има няколко отворени стаи за новодошли с имена като „newbies-108“. Можете да изберете някоя от тях, за да започнете.

Стъпка 4: Сега сте готови да започнете да създавате изображения. Преди да започнете, имайте предвид, че в рамките на безплатната пробна версия разполагате само с определен брой опции за подсказване.

Можете да създадете около 25 безплатни изображения. След това ще трябва да закупите някой от плановете, за да продължите. Ако предпочитате да не харчите пари, добра идея е да отделите известно време и да помислите какво точно искате да създавате в Midjourney.

Ако искате, можете да напишете „/help“, за да получите списък със съвети, които да разгледате.

Създаване на изображения с изкуствения интелект с Midjourney

Стъпка 5: Когато сте готови, въведете „/imagine“ в чата на Discord във вашата newbie стая. Това ще създаде поле за подсказване, в което можете да въведете описанието на изображението.

Колкото по-прецизно можете да опишете изображението, толкова по-добре изкуственият интелект ще може да даде добри резултати.

Бъдете описателни и ако има конкретен стил, който търсите, включете го в описанието си. Тук има условия за поведение, които трябва да се спазват, но ако запазите чистотата, не би трябвало да има за какво да се притеснявате.

Стъпка 6: След като приключите, натиснете *Enter*, за да изпратите съобщението си.

Дайте на Midjourney една минута, за да генерира вашите изображения. Обикновено изкуственият интелект ще създаде няколко различни версии въз основа на вашето описание.

Редактиране и усъвършенстване на изкуството на вашия изкуствен интелект

Стъпка 7: Погледнете под изображенията и ще видите секция от бутони U и V, обозначени от 1 до 4.

Цифрите съответстват на четирите изображения, които е създал Midjourney. Изборът на *U* ще увеличи мащаба на конкретното изображение в по-голяма, по-детайлна версия.

Изборът на *V* ще създаде изцяло ново изображение въз основа на настоящото изображение, което сте избрали.

Ще видите и бутон за обновяване отстрани, за да поискате нов набор от изображения. Имайте предвид, че всеки от тези избори ще изразходва част от наличните ви свободни подсказки, така че го правете само ако сте сигурни, че искате да продължите.

Заключение

Midjourney е мощен инструмент за създаване на изображения, генерирани от изкуствен интелект.

Следвайки тези стъпки и използвайки правилните подсказки, можете да създавате зашеметяващи и уникални произведения на изкуството. Не забравяйте да използвате разумно безплатната пробна версия и да обмислите добре какво искате да създадете, преди да започнете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button