Управление на европроекти управление на европроекти
Claude

Claude AI е напълно способен да действа като съдия от Върховния съд

Юридическият сектор е свидетел на значителна промяна с появата на инструментите на изкуствения интелект (ИИ).

Адам Уникьовски, награждаван адвокат и блогър в областта на правото, смята, че Claude ИИ е напълно способен да действа като съдия от Върховния съд.

Това смело твърдение той направи в своя правен бюлетин за Substack, където изтъкна впечатляващите възможности на Claude ИИ да се произнася по сложни правни казуси.

Оценка на способностите на Claude в областта на правото

Униковски изтеглил резюметата на всяко дело по същество на Върховния съд, решено досега през този мандат, и ги въвел в Claude 3 Opus.

След това той зададе няколко допълнителни въпроса, за да оцени работата на ИИ.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Резултатите бяха поразителни: ИИ Клод постоянно решаваше делата правилно, а когато сбъркаше, решението му беше неизменно обосновано.

Сравняване на изкуствения интелект на Claude с човешки служители

От анализираните 37 дела по същество, ИИ реши правилно 27 по същия начин, както Върховният съд.

В останалите 10 случая Униковски често се оказва по-убеден от анализа на Claude.

Той стига до заключението, че Claude очевидно е способен да се произнася по сложни дела и дори поставя отговорите му на или над нивото на човешки служител на Върховния съд.

Допълнителни възможности на Claude

Claude AI не само дава разумни препоръки и изготвя съдебни становища, но също така без усилие генерира нови правни стандарти и забелязва методологически грешки в експертните показания.

Въпреки че ИИ понякога прави грешки, Униковски твърди, че хората също правят грешки.

Това подчертава потенциала на изкуствения интелект в правния сектор, където той може да увеличи човешките способности и да подобри ефективността.

Заключение

Възможностите на Clayde в правния сектор са неоспорими. Със способността си да анализира сложни случаи, да генерира нови правни стандарти и да открива методологически грешки, Claude AI е готов да направи революция в правния сектор.

Тъй като ИИ продължава да се развива, вероятно ще станем свидетели на по-значителен напредък в неговите възможности, което потенциално може да доведе до бъдеще, в което ИИ ще играе значителна роля в правната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button