Управление на европроекти управление на европроекти
Новини

Volkswagen: първите модели, оборудвани с изкуствен интелект от Cerence

Volkswagen започна да внедрява в няколко свои модела генеративни инструменти за изкуствен интелект (ИИ), разработени от Cerence, водещ американски специалист в областта на ИИ за автомобилната индустрия.

Тази интеграция има за цел да подобри потребителското изживяване, като даде възможност на пътниците да взаимодействат със своите автомобили по естествен начин чрез реч.

Интеграция на изкуствен интелект в информационно-развлекателни системи

Автомобилите, оборудвани с инфоразвлекателната система от следващо поколение на Volkswagen, вече ще разполагат с разговорните функционалности на ChatGPT, подобрявайки цялостното потребителско изживяване

Първоначално тези инструменти с изкуствен интелект се предлагат във всички нови автомобили от 100% електрическата гама ID, както и в новите модели Golf, Tiguan и Passat.

Усъвършенствано взаимодействие с потребителя

Интеграцията на инструментите с изкуствен интелект има за цел да позволи на потребителите да взаимодействат със своите автомобили по естествен начин, като използват гласови команди.

Тази функция е особено полезна за задачи като навигация, забавление и настройки на автомобила. Технологията за изкуствен интелект е налична в моделите на Volkswagen, Cupra, Seat и Skoda за системи, параметризирани на английски, испански, чешки и немски език.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Планове за разгръщане

Volkswagen планира да продължи внедряването на решението Cerence Chat Pro, особено на пазара в САЩ, до края на годината и в началото на 2025 г.

Това разширяване има за цел да подобри още повече потребителското изживяване и да осигури безпроблемна интеграция на инструментите за изкуствен интелект в различните модели.

Първоначално стартиране и бъдещи планове

Технологията беше демонстрирана за първи път от Volkswagen на изложението за електроника през януари, където представи първите си автомобили, интегриращи ChatGPT с гласовия асистент IDA.

Компанията има за цел да продължи да усъвършенства и разширява тази технология, за да осигури по-интуитивно и удобно за ползване преживяване за своите клиенти.

Заключение

Интегрирането на инструменти с изкуствен интелект в моделите на Volkswagen бележи значителна стъпка напред в подобряването на потребителското изживяване.

Като използва възможностите на Cerence, Volkswagen е готов да революционизира начина, по който потребителите взаимодействат със своите автомобили, като направи шофирането по-приятно и ефективно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button