Управление на европроекти управление на европроекти
Технологии

Следващото Изстрелване на космически кораб на SpaceX може да е след 4-6 седмици

Елон Мъск обяви, че SpaceX планира изстрелване на космически кораб Starship с улавяне на кула бустер Mechazilla след около 4-6 седмици.

Това развитие бележи значителна стъпка напред в усилията на компанията да подобри възможността за многократна употреба на своите ракети.

Предишното изстрелване включваше симулирано улавяне на бустерна кула, при което бустерът висеше над вода. Ръцете на кулата на Mechazilla са с приблизително същия размер като кораба-безпилотник, използван за приземяване и възстановяване на ускорителите Falcon 9. Целта е да се направи опит за този подвиг в края на юли.

Възстановяването на ускорителите ще доведе до възстановяването на 33 от 39-те двигателя Raptor, използвани за мисиите на космическия кораб Starship.

Това ще направи Starship също толкова използваем, колкото и Falcon 9. Ако производството на двигателите Raptor струва 500 000 долара всеки и е половината от цената на ракетата, възстановяването на 33 двигателя би намалило значително разходите за една тестова мисия от 40 млн. долара на полет до 12 млн. долара.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button