Управление на европроекти управление на европроекти
Технологии

Илон Мъск казва, че телефоните скоро ще остареят, а мозъчният чип Neuralink е пътят напред

Илън Мъск, главен изпълнителен директор на Neuralink, наскоро изрази своето виждане за бъдещето на комуникацията.

Той смята, че технологията на мозъчните чипове на Neuralink в крайна сметка ще замени традиционните телефони. В неотдавнашна публикация в сайта X Мъск отговори на своя снимка, на която държи телефон с дизайн на невронна мрежа на челото си, като попита дали хората ще инсталират интерфейс на Neuralink, за да управляват устройствата си с мисъл.

Той написа: „В бъдеще няма да има телефони, а само Neuralink.“ Тази прогноза се основава на продължаващото развитие на технологията за мозъчен чип на Neuralink, която в момента е в процес на изпитания върху хора.

Първият човек на Neuralink показва обещаващи признаци на възстановяване

Първият човешки субект, 29-годишният Ноланд Арбо, който е бил парализиран от раменете надолу след злополука, е претърпял успешна мозъчна операция.

Илон Мъск казва, че телефоните скоро ще остареят, а мозъчният чип Neuralink е пътят напред

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Той показва обещаващи признаци на възстановяване и дори е достигнал границата от 100 дни. Neuralink сподели подробен напредък в публикация в блога си, като подчерта способността на Арбо да се занимава с любимите си дейности, като например да играе шах.

Арбо е изразил благодарността си, че е участвал в този проект, и е описал преживяването като „лудо, толкова готино“.

Neuralink приема кандидатури за втори участник

Мъск наскоро обяви, че Neuralink е отворен за приемане на кандидатури за втори участник. Кибернетичният мозъчен имплант „Телепатия“ позволява на хората да управляват телефона и компютъра си само с мисъл.

Тази технология има потенциала да революционизира начина, по който взаимодействаме с устройствата.

Предизвикателства и противоречия около Neuralink

Въпреки нарастващата тенденция Neuralink е изправена пред няколко предизвикателства. Бившият специалист по грижа за животните Линдзи Шорт е подала съдебен иск срещу компанията, твърдейки, че не са осигурили подходящи предпазни средства, докато тя се е грижила за животните.

Някои от тези животни са били носители на опасен вирус, който може да причини сериозни мозъчни увреждания или дори смърт при хората. Този спор подчертава необходимостта от внимателно обмисляне и регулиране на подобни нови технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button