Управление на европроекти управление на европроекти
Технологии

Microsoft предоставя контрол на изкуствения интелект на потребителите на Windows

Предстоящата функция на Microsoft за изкуствен интелект, Recall, предизвика опасения за неприкосновеността на личния живот и сигурността.

В отговор компанията направи значителни промени във функцията. Recall е част от компютрите Copilot+ и вече ще бъде опция за избор, а не по подразбиране.

Промените включват предоставяне на по-голям контрол на потребителите на Windows върху това кои приложения могат да използват AI.

Достъпът до тази нова функция е възможен, като отидете на Settings (Настройки) > Privacy & Security (Поверителност и сигурност) > Let app use Generative AI (Позволи на приложение да използва генеративен AI).

Потребителите могат да включат или изключат функцията с едно кликване и да изберат конкретни приложения, които могат да използват AI.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Тази функция е част от Windows 11 Insider Preview Build 26236 за потребителите на канала Canary. Освен тази нова промяна в настройките, има няколко дребни подобрения, включително поправки на грешки, подобрения в производителността и интегриран магазин Microsoft Wallet.

Някои приложения, които вече използват изкуствен интелект, включват Microsoft 365 Copilot и Bing Chat. Тези приложения предлагат функции, задвижвани от ИИ, като например интелигентно обобщаване, преводи на живо и персонализирани прозрения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button