Управление на европроекти управление на европроекти
Новини

Марк Зукърбърг пусна Meta AI за потребителите в Индия в WhatsApp, Instagram, Facebook: вижте как работи

Meta обяви пускането на своя чатбот с изкуствен интелект, Meta AI, за потребителите в Индия в Instagram, Facebook и WhatsApp.

Този чатбот ще се конкурира с други известни модели на ИИ, като ChatGPT на OpenAI, Copilot на Microsoft и Gemini на Google. Meta AI вече беше наличен в няколко държави като Австралия, Канада и Нова Зеландия. Понастоящем той е достъпен само на английски език, като се базира на Llama 3.

Основни характеристики на Meta AI

Конверсационен AI: Потребителите могат да поискат от Meta AI помощ за различни задачи, като например планиране на уикенд с приятели, подготовка за интервю или писане на задание.

Генериране на изображения: Потребителите могат да генерират изображения, като използват синтаксиса `/imagine`, последван от действителната заявка. Получените изображения ще имат воден знак в долния ъгъл, който гласи: „С AI Imagined“. Потребителите могат да запазват тези изображения или да ги препращат към други чатове или платформи.

Анимация на изображения: Потребителите могат да поискат от Meta AI да анимира генерираното изображение или да го анимират с приятели, като променят подкана.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Ограничения: Meta AI няма да създава изображения на популярни личности като Елон Мъск, Тейлър Суифт или Нарендра Моди.

Как да получите достъп до Meta AI

Facebook: Потребителите могат да поискат от Meta AI повече информация за дадена снимка в своя Feed. Например, ако видят снимка на северното сияние в Исландия, те могат да попитат Meta AI по кое време на годината е най-добре да се види полярното сияние.

Instagram: Meta AI може да предлага Риалитита въз основа на заявка за търсене на потребителя.

WhatsApp: Потребителите могат да се свържат с Meta AI, като напишат `@MetaAI` в чата и след това предоставят своята заявка.

Къде има достъп

Достъп до бета версия

Meta AI беше достъпна за Tech Today в нейната бета фаза. Потребителите с достъп до Meta AI ще видят син кух кръг в горния десен ъгъл на приложението. Те могат да го докоснат, за да започнат чат.

Панел за търсене

Потребителите могат също така да търсят „Meta AI“ в лентата за търсене в WhatsApp, за да получат достъп до чатбота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button