Управление на европроекти управление на европроекти
Инструменти

7 инструмента за изкуствен интелект във Photoshop, които действително ще използвате

Adobe Photoshop, популярният софтуер за редактиране на снимки, навлезе в ерата на изкуствения интелект с инструменти, задвижвани от Adobe Firefly.

Тези иновативни инструменти могат да се справят с различни задачи – от премахване на фонове до генериране на нови елементи. Ето кои са най-добрите AI инструменти на Photoshop, които са действително полезни:

Инструментът за премахване (Remove tool): Спестяване на време

Инструментът Remove Tool е най-полезният AI инструмент за бързо и ефективно премахване на разсейващи елементи.

Той работи дори без референтна точка, което го прави идеален за премахване на фонове или нежелани обекти.

Например той може да се използва за премахване на цилиндричен обект, при който инструментът Клониране не би имал подходяща референтна точка.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Той също така е отличен за премахване на малки детайли, като например разминаваща се презрамка на сутиен, като запазва ръбовете на ризата непокътнати.

Използване на инструмента за премахване

За да използвате инструмента Премахване, изберете го от лентата с инструменти, която съдържа икона на превръзка с искри. Регулирайте опциите за размер на четката в горната част, за да съответства на областта, която искате да премахнете.

След това просто щракнете и оцветете това, което искате да премахнете. За да постигнете най-добри резултати, поставяйте четката само върху това, което искате да премахнете.

Генеративно разширяване: Разширяване на изображенията

Generative Expand е друг ценен инструмент, който ви позволява да „разкроявате“ изображение, като разширявате ръбовете и запълвате празното пространство. Това е особено полезно при заснемане на изображения, които не отговарят на съотношението на страните на кадъра.

За да използвате Generative Expand (Генеративно разширяване), използвайте инструмента за изрязване, за да създадете по-голямо изображение, след което щракнете върху инструмента в контекстната лента със задачи.

Можете да въведете подкана, ако искате конкретни детайли по ръбовете, или да оставите празно място, за да може инструментът да го попълни въз основа на останалата част от изображението.

Щракнете върху Генериране, изчакайте Photoshop да обработи изображението и след това изберете любимата си вариация от лентата с инструменти Свойства.

Инструменти за избиране: По-бързо редактиране

Инструментите на изкуствения интелект на Photoshop също улесниха селектирането. Инструментът за магнитно ласо вече не е единствената възможност, тъй като вече има инструменти за селекция, задвижвани от изкуствен интелект.

За да изберете обект, отидете в менюто Избор и щракнете върху Обект. Ако трябва да изберете конкретна част от обекта или нещо на заден план, използвайте инструмента Select Object (Избор на обект), който е скрит в лентата с инструменти Magic Wand (Магическа пръчка) и Quick Selection (Бързо избиране).

Наведете мишката над обекта, докато стане розов, след което щракнете върху него. Като алтернатива можете да нарисувате кутия около обекта, който искате да изберете.

Инструменти на Photoshop за по-бързо редактиране

Инструментите на AI Photoshop като Sky Replacement (Замяна на небето) и Generative Fill (Генеративно запълване) могат значително да ускорят процеса на редактиране.

Функцията Sky Replacement (Замяна на небето) е особено полезна, когато небето в дадено изображение се размие, превръщайки се в бяло нищо.

Тези инструменти могат да възстановят оригиналното синьо небе и пухкавите облаци. Инструментът Generative Fill може да се използва за генериране на нови елементи, като например добавяне на еднорог в платното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button