Управление на европроекти управление на европроекти
Gemini

Google въвежда изкуствен интелект в класната стая

Google разширява възможностите си за изкуствен интелект в образователния сектор, като интегрира своя асистент с изкуствен интелект Gemini в Google Workspace for Education и в издаваните от училищата хромбуци. Този ход има за цел да подобри учебния процес както за учениците, така и за учителите, като същевременно гарантира отговорното използване на технологиите.

Интеграция на изкуствен интелект в класната стая

Асистентът с изкуствен интелект Gemini ще бъде достъпен за ученици на възраст над 13 години в над 100 държави. Учениците ще имат достъп до функции като „Помогни ми да пиша“, „Помогни ми да чета“, генеративни фонове с ИИ и потискане на шума с помощта на ИИ.

Тези функции ще бъдат достъпни както в личните, така и в училищните акаунти, което ще гарантира безпроблемното им интегриране в учебната среда.

Усъвършенствано сътрудничество и организация

Учениците ще могат да организират и проследяват задачите си за домашна работа чрез интеграциите на Google Task и Calendar.

Те ще могат също така да си сътрудничат с връстниците си, като използват Meet and Assignments.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Тази интеграция ще рационализира учебния процес и ще повиши ангажираността на учениците.

Помощ за четене, базирана на изкуствен интелект

Функцията Read Along in Classroom (Четене заедно в класната стая) ще предоставя на учениците помощ за четене в реално време, базирана на изкуствен интелект.

Тази функция също така ще предоставя на преподавателите обратна връзка за точността, скоростта и разбирането на четенето на учениците. Този инструмент има за цел да подобри уменията за четене и да подобри цялостното преживяване при учене.

Персонализирано обучение и достъпност

Учителите ще имат възможност да генерират персонализирани истории, съобразени с конкретните образователни потребности на всеки ученик.

В момента тази функция е налична на английски език и скоро ще поддържа и други езици, като се започне с испански.

Освен това Google въвежда функции за достъпност, като например нова функция за четене на глас в браузъра Chrome, функция за извличане на текст от PDF и разширени етикети на изображения в приложението Files.

Мерки за безопасност и поверителност

За да се предотврати тормозът и да се гарантира отговорното използване, училищните администратори ще имат възможност да не позволяват на учениците да инициират директни съобщения и да създават пространства.

Те също така ще могат да блокират достъпа до Classroom от компрометирани устройства и да изискват многостранно одобрение за чувствителни от гледна точка на сигурността промени.

Пилотна програма и бъдещи планове

Google провежда пилотна програма с набор от инструменти Gemini in Classroom, които ще позволят на учителите да определят групи от ученици и да задават различно съдържание в зависимост от нуждите на всяка група.

Компанията също така планира да въведе възможността учителите да генерират персонализирани истории и да интегрира наскоро обявените Google Vids в класната стая.

Усилията на Google за въвеждане на изкуствен интелект в класната стая имат за цел да подобрят учебния процес, като същевременно гарантират отговорното използване на технологията.

Интегрирането на асистента Gemini AI в Google Workspace for Education и в издаваните от училищата Chromebook-и ще осигури на учениците по-ангажираща и персонализирана учебна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button