Новини
Популярно

JP MORGAN забрани на служителите си да използват ChatGPT

Най-голямата американска банка е ограничила използването на CHATGPT от всичкия си персонал поради притеснения относно съответствието с ограниченията за софтуер от трети страни. Това не е заради конкретен проблем, каза източник, запознат със случая. JPMorgan Chase (JPM) отказа да коментира.

ChatGPT беше пуснат на пазара в края на ноември от компанията за изкуствен интелект Open AI. Оттогава многообещаващият инструмент е използван за създаване на убедителни академични есета и креативни сценарии, както и за създаване на пътни маршрути и компютърни програми, разрешаване на математически проблеми и куп други дейности.

Какво казват останалите хора?

Хората по света имат изключителен интерес и мнозина признават, че той замества голяма част от дейностите им. UBS оценява, че ChatGPT достигна 100 милиона активни месечни потребители през януари, два месеца след старта си. Това го прави най-бързо растящото онлайн приложение в историята, според анализаторите.

Огромният успех на ChatGPT предизвика бърза конкуренция между технологичните компании да пускат на пазара AI продукти. Google скоро представи своя конкурент на ChatGPT, който нарича „Bard“, докато Microsoft (MSFT), който е инвеститор в Open AI, пусна своя чатбот Bing AI на ограничена група тестери.

Но пускането им повдигна притеснения относно технологията. Демонстрации на инструментите на Google и Microsoft бяха критикувани за производство на фактически грешки. Microsoft, от своя страна, се опитва да контролира своя Bing чатбот след като потребителите докладват за тревожни отговори, включително конфронтационни забележки и мрачни фантазии.

Някои бизнеси насърчават работниците си да интегрират ChatGPT в ежедневната си работа. Но други се тревожат за рисковете.

Банковият сектор се страхува

Някои сектори, като банковият, имат допълнителни мотиви да внимават при използването на ChatGPT поради чувствителната информация, която обработват и вниманието на регулаторите.

Също така, училищата ограничават достъпа до ChatGPT, поради опасения от използването му за измама при домашни задания. В Ню Йорк училищата го забраниха през януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button