Управление на европроекти управление на европроекти
ChatGPT

ChatGPT вече има приложение за Android

OpenAI дава на феновете това, което искат.

ChatGPT се появи в Android.

Приложението е достъпно за изтегляне в САЩ, Индия, Бангладеш и Бразилия, но OpenAI заяви в туитър, че планира да разшири разпространението на приложението в повече страни през следващата седмица.

В случай, че по някакъв начин сте били офлайн през последните шест месеца (поздравления), ChatGPT е онлайн чатбот с изкуствен интелект, създаден от OpenAI през декември 2022 г. Доскоро той беше достъпен само чрез уебсайта.

Този ход идва около два месеца след като компанията пусна приложението ChatGPT за iOS – за първи път инструментът беше достъпен извън уебсайта ChatGPT. По това време потребителите молеха за алтернатива на приложението, но сега данните от Sensor Tower и данните на Similarweb показват, че уеб трафикът и инсталациите на приложенията са намалели през юни, съобщава The Verge.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Въпреки че това е първото официално приложение на ChatGPT за Android, то не е първият чатбот на OpenAI на пазара. Компанията захранва чатбота на Bing AI, който от месеци е приложение, достъпно за Android. Apple също работи по чатбот с изкуствен интелект, според доклади на Bloomberg.

В интервю за Good Morning America, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че ботовете от типа ChatGPT са „много обещаващи“ Не е ясно кога чатботът с изкуствен интелект на Apple ще бъде готов и дали скоро ще се появи в магазините за приложения за iOS и Android.

Back to top button