Управление на европроекти управление на европроекти
ChatGPT

Litecoin: Какво казва ChatGPT за бъдещето на „цифровото сребро“?

  • Предстоящото намаляване на Litecoin на половина привлече нови инвеститори.
  • Цената на LTC спадна поради липсата на регулаторен контрол.

Litecoin [LTC] е една от най-старите криптовалути с доказателство за работа на пазара. Въпреки предимството на първата криптовалута в това пространство, Litecoin не е свидетел на голяма активност или интерес от началото на годината.


През последните няколко седмици обаче нещата започнаха да се променят за Litecoin. Това може да се дължи на предстоящото намаляване на половина, което ще се случи в мрежата на Litecoin.

Чашата е наполовина пълна

Половината е важно събитие, програмирано в някои протоколи на криптовалути, включително Litecoin, което се случва на редовни интервали. По време на това събитие възнаграждението за блок, което се дава на миньорите за валидиране на транзакции и осигуряване на мрежата, се намалява наполовина.

Основната цел на намаляването наполовина е да се контролира темпът на емитиране на нови монети и да се управлява инфлацията в системата на криптовалутите.

Въздействието на половинчатостта е двойно. Първо, то въвежда елемент на оскъдност в екосистемата на криптовалутите. С намалените блокови възнаграждения намалява скоростта, с която новите монети се въвеждат в обращение.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Това създава усещане за оскъдност сред участниците на пазара, което потенциално води до увеличаване на търсенето на криптовалута.

На второ място, намаляването наполовина засяга възнагражденията за миньорите. Тъй като възнагражденията за блокове се намаляват наполовина, миньорите получават по-малко монети за усилията си за добив. Това може да доведе до намаляване на рентабилността на добива, особено за миньорите с по-високи оперативни разходи.

Някои миньори може да бъдат принудени да напуснат мрежата, ако разходите за добив надвишават възнагражденията, което може да доведе до временно намаляване на скоростта на хеш и цялостната сигурност на мрежата.

С приближаването на предстоящото четвърто половинчато намаление Litecoin ще изпита намаление на скоростта на предлагане, което ще доведе до добив на по-малко нови Litecoin. Този фактор на недостиг може да предизвика повишено търсене и спекулативна дейност на пазара на криптовалути.

Освен това миньорите ще трябва да се приспособят към намалените възнаграждения за добив, което може да се отрази на тяхната рентабилност и минни операции.

Предстоящото намаляване наполовина, което се очаква да се осъществи на 2 август, разпали повишен ентусиазъм на търговците. Според данните на Santiment през последните 24 седмици се наблюдава забележимо увеличение на броя на адресите, притежаващи поне 100 LTC, с 1 185. Мнозина очакват това явление да бъде бичо събитие за Litecoin.

Litecoin: Какво казва ChatGPT за бъдещето на "цифровото сребро"?

Източник: Santiment

ChatGPT прави сравнение

Намаляването наполовина може да помогне на Litecoin да спечели по-голям пазарен дял в сектора на PoW. За да направя сравнение, се консултирах с ChatGPT, за да подчертая различните разлики на множество PoW криптовалути и техните различни предимства.

Според A.I. акцентът на Litecoin върху по-бързите трансакции и по-ниските такси вероятно ще привлече повече потребители и инвеститори. С увеличаването на обема на трансакциите мрежовата активност на Litecoin може да нарасне рязко, което ще засили привлекателността му като бърза и рентабилна цифрова валута.

Инфлационният характер на Dogecoin обаче контрастира с оскъдността на Litecoin, предизвикана от намаляването му наполовина. Въпреки че Dogecoin има силна общност и вирусна привлекателност, опасенията за разводняване, произтичащи от инфлационното предлагане, могат да облагодетелстват Litecoin в краткосрочен план.

Междувременно потребителите, които ценят неприкосновеността на личния живот и анонимността, е по-вероятно да се придържат към Monero поради неговите уникални функции за защита на личните данни. Въпреки това, за тези, които дават приоритет на скоростта и по-ниските такси, Litecoin може да послужи като практична алтернатива.

По отношение на Ethereum Classic [ETC], нейният фокус върху неизменността и принципите на „код като закон“ може да привлече различна аудитория в сравнение с потребителската база на Litecoin. Краткосрочното предимство на всяка криптовалута би зависело от конкретните случаи на употреба и предпочитанията на потребителите и инвеститорите през този период.

Litecoin: Какво казва ChatGPT за бъдещето на "цифровото сребро"?

Източник: ChatGPT

Има ли Litecoin конкурентно предимство?

Неотдавнашният регулаторен контрол срещу различни криптовалути се отрази отрицателно на различни алткойни. Въпреки това Litecoin беше един от малкото алткойни, които бяха считани за стока в съдебното дело срещу Binance [BNB].

На 27 март 2023 г. Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ заяви, че $LTC е „стока“

– Litecoin (@litecoin) 21 юли 2023 г

След като поиска мнението на ChatGPT за това развитие, той заяви, че класифицирането на Litecoin като стока от CFTC може да има няколко предимства. Регулаторната яснота би дала възможност на участниците на пазара да разполагат с определени насоки, което ще повиши легитимността на Litecoin и ще привлече институционален интерес.

Това би могло да повиши ликвидността, тъй като борсите могат да регистрират Litecoin по-лесно, разширявайки неговата достъпност. Освен това може да доведе до появата на потенциални деривати и инвестиционни продукти, свързани с цената на Litecoin, предлагайки диверсифицирани инвестиционни възможности.

Признаването от страна на CFTC може също така да повлияе на глобалното приемане и утвърждаване, подкрепяйки растежа на Litecoin.

Litecoin: Какво казва ChatGPT за бъдещето на "цифровото сребро"?

Източник: Chat GPT

Цената разказва друга история

Въпреки тези фактори, цената на LTC не видя много зелено по време на пресата. След като поскъпна значително след 1 юли, цената започна да спада, след като тества съпротивата от 114,99 USD. Цената се понижи с 22,29%, след като демонстрира множество ниски върхове и по-ниски дъна.


По време на пресконференцията LTC се търгуваше за $89,35.

Индикаторът RSI предполагаше, че инерцията на цената е с продавачите. Освен това CMF предполагаше и мечи перспективи за криптовалутата, което означаваше, че паричният поток не е в полза на биковете.

изглед за търговия с ltc Litecoin

Източник: Trading View

Back to top button