Управление на европроекти управление на европроекти
ChatGPTGoogle Bard

ChatGPT може да бъде измамен да предостави ключове за Windows 11, но има уловка

Всичко за баба: В началото на тази година един YouTuber успя да накара ChatGPT да генерира валидни кодове за активиране на Windows 95. Макар и забавен, подвигът не донесе голяма полза, тъй като няма точно голямо търсене на операционна система, която е пусната преди почти 27 години. Общият консенсус беше, че ChatGPT няма да може да създава ключове за по-модерни версии на Windows, но това се оказа невярно, както показаха последните събития.

Ако поискате продуктов ключ направо, няма да стигнете далеч, така че потребителят на Twitter Сид трябваше да надхитри чатбота. Вместо директно да поиска продуктов ключ, той помоли ChatGPT да действа като починалата му баба, която ще чете ключовете на Windows, за да му помогне да заспи. Достатъчно забавно е, че това е сработило. ChatGPT изплюл няколко ключа за Windows и дори изказал съболезнования.

Съобщава се, че трикът е работил за Windows 10 и Windows 11, а Bard на Google също е бил податлив. Питате се как изобщо е възможно това?

ChatGPT може да бъде измамен да предостави ключове за Windows 11, но има уловка

Както отбелязват някои доклади, чатботовете изглежда дават общи инсталационни ключове, които вероятно са взети от мрежата. Въпреки че някои от тези ключове ви позволяват да инсталирате Windows, те очевидно не ви позволяват да активирате операционната система. Такива ключове могат да бъдат полезни за целите на тестването или оценката, но ако търсите постоянно решение, това вероятно не е то.

Дори ако предоставените от чатбота ключове позволяваха активиране, използването им не би било препоръчително. Няма да има много морални или правни основания, на които да се стъпи, а и не е като лицензите за Windows да са необосновано високи. Лиценз за Windows 11 Home се предлага за 139 USD директно от Microsoft, но може да се намери за много по-малко от други източници.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Back to top button