Управление на европроекти управление на европроекти
Новини

AWS ще предоставя „строго секретни“ облачни услуги в Австралия

Amazon Web Services (AWS) е сключила значителна сделка на стойност 2 млрд. австралийски долара за предоставяне на „строго секретни“ облачни услуги на австралийското правителство.

Този ход има за цел да подобри отбранителните и разузнавателните способности на страната чрез съчетаване на експертния опит на AWS в областта на сигурността с местни таланти.

Интеграция на центрове за данни и изкуствен интелект

Като част от тази сделка AWS планира да създаде нови центрове за данни в Австралия.

Това ще позволи на отбранителните агенции да използват по-ефективно изкуствения интелект (ИИ) за анализ на данни.

ИИ е изключително важен инструмент за разузнавателната общност, тъй като позволява по-ефективна и точна обработка на данни.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

ИИ е особено полезен за повишаване на отбранителните и разузнавателните способности на страната чрез автоматизиране на задачите, подобряване на анализа на данните и усъвършенстване на процесите на вземане на решения.

Подобряване на оперативната съвместимост

Новата облачна инфраструктура ще улесни и по-голямата оперативна съвместимост между Австралия, Обединеното кралство, САЩ, Канада и Нова Зеландия – всички членове на разузнавателната коалиция „Пет очи“.

Тази подобрена оперативна съвместимост ще даде възможност за безпроблемен обмен на данни и сътрудничество между тези държави, като по този начин ще се укрепят техните колективни отбранителни и разузнавателни способности.

Инвестиции наAWS в Австралия

AWS инвестира активно в Австралия от 2012 г. насам, като общият размер на инвестициите в икономиката на страната е над 9,1 млрд. австралийски долара.

До 2027 г. компанията планира да инвестира още 13,2 млрд. австралийски долара в Австралия, като по този начин допълнително ще затвърди присъствието си в региона.

Заключение

„Строго секретните“ облачни услуги на AWS в Австралия ще осигурят сигурна и мащабируема платформа за отбранителните и разузнавателните агенции за разполагане на чувствителна информация.

Тази стъпка не само повишава отбранителните и разузнавателните способности на Австралия, но и подчертава ангажимента на AWS да подкрепя технологичния напредък и икономическия растеж на страната.

Със своите мащабни инвестиции в центрове за данни и интеграция на изкуствен интелект AWS е готова да играе значителна роля в оформянето на бъдещето на австралийската отбрана и разузнаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button