Управление на европроекти управление на европроекти
Gemini

Google започва внедряването на асистента Gemini в акаунтите в Gmail

Google започва разпространението на помощника Gemini в акаунтите на Gmail

Google започна да интегрира своя асистент Gemini в страничния панел на Gmail, присъединявайки се към тенденцията за включване на асистенти с изкуствен интелект (AI) в различни приложения.

Този ход е част от постоянните усилия на компанията да подобри потребителското изживяване чрез инструменти, базирани на ИИ.

Ключови функции на асистента Gemini

Моделът Gemini 1.5 Pro предлага няколко усъвършенствани функции, включително обобщаване на теми от имейли, предлагане на отговори и подпомагане на изготвянето на имейли.

Той може също така да извлича информация от имейли в рамките на входящата поща и от Google Drive, Docs, Sheets и Slides. Тези възможности улесняват потребителите да управляват своите имейли ефективно и ефикасно.

Времева линия на разгръщане

Разпространението на асистента Gemini започна на 24 юни за уеб базираните акаунти в Gmail на домейни с бързо освобождаване.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

При домейните с планирано пускане на пазара разпространението ще започне на 8 юли. Мобилното приложение на Gmail ще бъде подложено на постепенно внедряване в продължение на 15 дни, считано от 24 юни.

Това поетапно внедряване гарантира, че потребителите ще имат достатъчно време да се адаптират към новите функции.

Достъпност и целева аудитория

Асистентът Gemini е достъпен за клиентите на Google Workspace с добавки Gemini Business и Enterprise, добавки Gemini Education и Education Premium и Google One AI Premium.

Това означава, че потребителите с тези абонаменти могат да се възползват от разширените възможности за управление на имейли, предлагани от Gemini.

Индустриални тенденции и конкуренти

Google не е сама в усилията си да интегрира асистенти с изкуствен интелект в своите продукти.

Apple обяви плановете си да въведе AI в цялата си продуктова линия, а Meta започна да внедрява своя Meta AI асистент в WhatsApp, Instagram и Facebook. Майкрософт също интегрира своя асистент с изкуствен интелект Copilot в инсталираната база на Windows, която наброява над 1 милиард потребители.

Търговско въздействие

Акциите на Google се повишиха с около 1,5% до следобедната търговия във вторник, което показва положителна реакция на пазара на внедряването на асистента Gemini.

Заключение

Интегрирането на асистента Gemini в Gmail бележи значителна стъпка напред в усилията на Google да използва изкуствен интелект за подобряване на потребителското изживяване. Тъй като компанията продължава да прави нововъведения и да разширява възможностите си за ИИ, потребителите могат да очакват още по-ефективно и персонализирано взаимодействие със своите имейл акаунти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button