Управление на европроекти управление на европроекти
Новини

X разрешава качването на AI-създадено съдържание за възрастни

Социалната медийна мрежа X актуализира правилата си, за да разреши официално на потребителите да споделят генерирано от изкуствен интелект NSFW съдържание по взаимно съгласие, при условие че то е ясно обозначено.

Тази промяна е в съответствие с предишни експерименти под ръководството на Елон Мъск, които включваха хостинг на съдържание за възрастни в рамките на определени общности.

„Вярваме, че потребителите трябва да могат да създават, разпространяват и консумират материали, свързани със сексуални теми, стига те да са произведени и разпространени по взаимно съгласие.

Сексуалното изразяване, визуално или писмено, може да бъде легитимна форма на артистично изразяване“, се казва в актуализираната политика на X за „съдържание за възрастни“.

В нея се обяснява още: „Вярваме в автономията на възрастните да се занимават със и да създават съдържание, което отразява собствените им убеждения, желания и опит, включително тези, свързани със сексуалността.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Балансираме тази свобода, като ограничаваме излагането на съдържание за възрастни на деца или възрастни потребители, които избират да не го виждат.“

X разрешава качването на AI-създадено съдържание за възрастни

Потребителите могат да маркират публикациите си като съдържащи чувствителна медия, което гарантира, че такова съдържание е ограничено до потребители под 18 години или такива, които не са предоставили рождените си дати.

Въпреки че правилата за съдържание с насилие на X имат подобни насоки, платформата поддържа строга позиция срещу прекалено кървавото съдържание и изображенията на сексуално насилие. Явните заплахи или съдържанието, подстрекаващо или възхваляващо насилието, остават забранени.

Решението на X да разреши графичното съдържание има за цел да даде възможност на потребителите да участват в дискусии за актуални събития, включително да споделят подходящи изображения и видеоклипове.

Въпреки че X никога не е забранявала порнографията, тези нови клаузи биха могли да проправят пътя за разработване на услуги, съсредоточени върху съдържание за възрастни, като потенциално създадат конкурент на услуги като OnlyFans и увеличат източниците на приходи. Това би допринесло за визията на Мъск X да се превърне в „приложение за всичко“, подобно на китайското WeChat.

В доклад на Ройтерс от 2022 г., в който се цитират вътрешни документи на компанията, се посочва, че приблизително 13 % от публикациите в платформата съдържат съдържание за възрастни. Този процент вероятно се е увеличил, особено с разпространението на порнографски ботове в X.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button