Управление на европроекти управление на европроекти
Новини

Apple навлиза в сферата на изкуствения интелект с редица предстоящи функции на iPhone и сделка с ChatGPT за усъвършенстване на Siri

Apple се включи в надпреварата за изкуствен интелект с редица предстоящи функции на iPhone и сделка с OpenAI за подобряване на Siri. Компанията представя „Apple Intelligence“ – набор от функции, задвижвани от изкуствен интелект, предназначени да направят устройствата ѝ по-интелигентни и удобни за ползване.

Преустройство на Siri

Siri, виртуалният асистент на Apple, получава значителна промяна. Технологията за изкуствен интелект ще позволи на Siri да се справя със стотици нови задачи, включително задачи, които изискват взаимодействие с устройства на трети страни. Освен това асистентът ще може да създава емотикони в движение и ще сигнализира за присъствието си с мигащи светлини на екрана на дисплея.

Интеграция на ChatGPT

Apple си партнира с OpenAI, за да интегрира ChatGPT в Siri. Това ще позволи на Siri да се възползва от огромната база от знания на ChatGPT, което ще я направи по-полезна и по-лична. Интеграцията ще бъде достъпна за всички потребители на iPhone и ще бъде внедрена в следващото поколение операционни системи на Apple.

Обработка на информационните технологии

Apple подчертава значението на локалната обработка на задачите с изкуствен интелект в устройството, а не в облака. Този подход има за цел да защити личните данни на потребителите и да намали разходите за обработка на ИИ. Когато задачите изискват повече изчислителна мощност, отколкото устройството може да поеме, те ще се обработват в „частен облак“, който защитава личните данни.

Цели и опасения

Целта на Apple по отношение на ИИ е да даде възможност на потребителите, а не да ги замени. Компанията се справя с опасенията относно неприкосновеността на личния живот, като подчертава усилията си да изгради силна защита на личните данни и контрол около своята технология за ИИ. Въпреки негативната реакция на инвеститорите, анализаторите смятат, че Apple поема по правилния път в усвояването на ИИ.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button