Управление на европроекти управление на европроекти
ТехнологииНовини

Samsung обяви своите нови Galaxy S24 модели – с вграден изкуствен интелект

В неотдавнашен ход, който показва бързото развитие на технологиите, Samsung представи най-новата си линия смартфони – серията Galaxy S24 – по-рано от очакваното. Тази премиера включва въвеждането на три модела: стандартния S24, S24+ и върховия S24 Ultra. Цените на тези модели започват съответно от 800, 1000 и 1300 долара.

Голямото разкриване на Samsung се състоя в лондонския офис на компанията в Кингс Крос, като бяха подчертани иновативните възможности на серията за изкуствен интелект, особено в сферата на редактирането на снимки и функциите за търсене, управлявани от изкуствен интелект.

Върхът на серията, Galaxy S24 Ultra, е оборудван със специализирана версия на чипа Qualcomm Snapdragon Series 8 Gen 3, разработен специално за гамата Galaxy. Моделите S24 и S24+ включват комбинация от SoC на Qualcomm и собствения чипсет Exynos на Samsung.

Експертите от бранша разглеждат тази премиера като ключов момент в потребителското пространство на изкуствения интелект. Бен Ууд от CCS Insight отбеляза, че серията Galaxy S24, заедно с телефоните Pixel на Google, са в челните редици на вграждането на технологиите за изкуствен интелект в потребителските смартфони. Очаква се тази тенденция да се превърне в норма за цялата индустрия на смартфоните, включително и за големи играчи като Apple, тъй като те продължават да интегрират възможностите на ИИ в своите устройства.

Samsung Galaxy S24 Series: The Dawn of a New Era in Smartphone Technology

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Стратегията на Samsung е насочена към възобновяване на потребителския интерес към смартфоните чрез функции, базирани на изкуствен интелект, в момент, когато обикновените хардуерни актуализации вече не са достатъчни за увеличаване на продажбите. Този подход отразява стратегията на Google с нейните устройства Pixel и се очаква да се превърне в стандарт в различните видове потребителска електроника.

Galaxy S24 Ultra, запазвайки външен вид, сходен с този на своя предшественик S23 Ultra, се отличава с вътрешните си подобрения, особено в областта на технологиите за изкуствен интелект. Този модел се отличава с титаниев корпус за по-голяма издръжливост и разполага с особено ярък дисплей, за който се твърди, че е най-яркият в историята на Samsung.

Акцентът на Samsung върху ИИ „при поискване“ позволява директна обработка на ИИ на базата на устройството, като се заобикаля необходимостта от изчисления в облак. Тази вътрешна способност е подкрепена от чипсета Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm, оптимизиран за задачи с ИИ.

Новите функции в серията Galaxy S24, като например задвижваните от AI възможности за редактиране на снимки и транскрипция на живо, имат за цел да съживят ентусиазма на потребителите на пазар, на който вълнението към новите версии намалява.

Освен това със своите функции за изкуствен интелект Samsung е отговорила и на опасенията, свързани с неприкосновеността на личния живот и авторските права. Компанията планира да регистрира промените, предизвикани от ИИ, в метаданните на снимките и да включи воден знак, който да указва редактирането с ИИ, като по този начин гарантира прозрачност и етично използване на ИИ в творческите процеси.

В обобщение, най-новата серия Galaxy S24 на Samsung представлява значителна стъпка в интегрирането на AI технологиите в смартфоните, сигнализирайки за нова ера в смартфон индустрията, в която изкуственият интелект се превръща в ключов диференциатор и стойностно предложение за потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button