Управление на европроекти управление на европроекти
НовиниТехнологии

Samsung Galaxy AI ще се плаща – вижте от кога

Най-новата серия Galaxy S24 на Samsung, включваща моделите S24, S24+ и S24 Ultra, привлече вниманието на технологичния свят със своите усъвършенствани функции Galaxy AI.

Тези авангардни функционалности, които включват преводи в реално време и редактиране на изображения, управлявани от AI, значително подобряват потребителското изживяване.

Има обаче една важна подробност, която потенциалните купувачи и настоящите потребители трябва да вземат предвид: Samsung посочи, че тези функции на Galaxy AI ще бъдат достъпни безплатно само до края на 2025 г. за поддържаните устройства Galaxy, както е отбелязано в отказ от отговорност на онлайн продуктовите им страници.

Цените засега не са уточнени. Важно е да се признае, че голяма част от функционалностите на Samsung за изкуствен интелект са базирани на облачни технологии.

Докато някои възможности, като например преводът, се обработват директно в устройството, по-сложните задачи като генеративното редактиране на изображения и транскрипцията се захранват от изчислителен облак, като се използват моделите Gemini на Google.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление
В най-долната част на страницата на Samsung има допълващ текст, който дава информация до кога ще може да използваме Galaxy AI безплатно.

Линк към страницата

Решението за евентуално монетизиране на тези функции на изкуствения интелект отразява нарастваща тенденция в технологичната индустрия, при която първокласните услуги, особено тези, които изискват обширни изчислителни ресурси в облака, преминават към абонаментни модели. Този ход може също така да показва значителните инвестиции и текущите разходи, свързани с поддържането и актуализирането на сървърите.

За потребителите това повдига въпроси относно дългосрочната стойност на тези функции на изкуствения интелект и потенциалните последици за разходите след края на периода на безплатен достъп. Подчертава се също така важността на разбирането на зависимостта от обработка в облак за най-сложните функции на ИИ, което може да има последици за използването на данни и съображенията за поверителност.

В обобщение, въпреки че серията Galaxy S24 се отличава с иновативните си функции за изкуствен интелект, потребителите трябва да са наясно с потенциалните бъдещи разходи, свързани с тези услуги, и с разчитането на изчисления в облак за някои усъвършенствани функции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button