Управление на европроекти управление на европроекти
Технологии

Как да активирате автоматично скролване в TikTok?

В момента TikTok изпробва нова функция за автоматично скролване, която предлага на потребителите възможност за т. нар. „свободни ръце“.

Тази функция позволява на потребителите автоматично да превъртат видеоклиповете в страницата „For you“ на TikTok. За да я активирате, трябва да натиснете и задържите върху видеоклип, подобно на жеста, използван Repost на видео и след това да изберете опцията за автоматично превъртане.

Това позволява на канала автоматично да се преминава през видеоклиповете, като се премахва необходимостта от ръчно превъртане. Това автоматично превъртане обаче спира, когато се появи публикация със снимка, което изисква ръчна намеса, за да продължи.

За да деактивирате функцията за автоматично превъртане,  просто трябва да натиснете и задържите върху екрана на телефона си и да изберете опцията „Ръчно превъртане“.

Понастоящем тази функция е в експериментална фаза и е достъпна само за ограничена група потребители на TikTok. Въвеждането на функцията за автоматично превъртане се очакваше с нетърпение от общността на TikTok, като преди това много потребители търсеха онлайн хакове, за да оптимизират преживяването си при гледане. Например потребителите на iPhone имат възможност да използват настройките за гласов контрол, за да създадат потребителска команда за плъзгане през съдържанието.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Това нововъведение от страна на TikTok напомня за подобна функция за автоматично възпроизвеждане, с която YouTube експериментира през 2014 г., показвайки тенденция в платформите за социални медии, подобряващи потребителското изживяване чрез автоматизирано възпроизвеждане на видеоклипове.

Translated with DeepL.com (free version)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button