Управление на европроекти управление на европроекти
ChatGPT

Евро 2024: помолихме ChatGPT да предскаже 7 мача от Еврото – ето колко добре се справи

ChatGPT прогнозира мачовете от Евро 2024 с изненадваща точност

ChatGPT, инструмент с изкуствен интелект, беше помолен да предвиди резултатите от първите седем мача на Евро 2024, включително първите голмайстори във всеки мач. Прогнозите на ИИ бяха подложени на тест, тъй като турнирът започна в Германия, а няколко отбора започнаха кампаниите си през първите няколко дни.

Шотландия срещу Германия: прогнозата на ChatGPT

ChatGPT прогнозира удобна победа за Германия срещу Шотландия, която се оказа вярна. ИИ обаче погрешно прогнозира, че германският нападател Никлас Фюлкруг ще отбележи първия гол, който всъщност беше отбелязан от Флориан Вирц. Все пак Фюлкруг отбеляза четвъртия гол при победата на Германия с 5:1.

Унгария срещу Швейцария: Прогноза на ChatGPT

За ChatGPT беше предизвикателство да избере победител в този мач, като го определи като „оспорван с възможности за всеки от отборите да блесне“. Швейцарците спечелиха мача с 3:1, но ChatGPT неправилно прогнозира победителя и първия голмайстор. Квадво Дуа вкара първия гол за Швейцария.

Испания срещу Хърватия: Прогноза на ChatGPT

ChatGPT прогнозира равенство между Испания и Хърватия, но Испания спечели с 3:0. AI правилно прогнозира, че Алваро Мората ще отбележи първия гол за Испания.

Италия срещу Албания: Прогноза на ChatGPT

ChatGPT прогнозира победа за Италия, което се сбъдна, но неправилно предвиди, че Джанлука Скамака ще отбележи първия гол. Недим Байрами вкара първия гол за Албания, а Италия се върна към победата с 2:1.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Полша срещу Нидерландия: Прогноза на ChatGPT

ChatGPT правилно прогнозира, че Холандия ще спечели с 2:1, а също така правилно прогнозира, че Адам Букса ще отбележи първия гол.

Словения срещу Дания: Прогноза на ChatGPT

ChatGPT прогнозира победа за Дания, но мачът завърши с равенство. ИИ неправилно прогнозира първия голмайстор, който беше Кристиан Ериксен.

Англия – Сърбия: прогноза на ChatGPT

ChatGPT правилно прогнозира, че Англия ще спечели с 1:0, но неправилно прогнозира, че Хари Кейн или Душан Влахович ще отбележат първия гол. Единственият гол в мача отбеляза Джуд Белингъм.

Цялостно представяне на ChatGPT

От 14-те прогнози ChatGPT получи 7 (и половина) верни, което е около 50%. ИИ се представи добре при прогнозирането на резултатите, но се затрудни при първите голмайстори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button