Управление на европроекти управление на европроекти
Социални мрежи

Bumble иска от потребителите да докладват за изображения, генерирани от AI

Bumble въвежда нова функция за отчитане на изображения, генерирани от изкуствен интелект

Bumble, популярна платформа за запознанства и социални контакти, въведе нова функция, която позволява на потребителите да докладват за профили, за които подозират, че използват снимки или видеоклипове, генерирани от изкуствен интелект.

Този ход има за цел да повиши сигурността и надеждността на платформата, като елиминира измамни или опасни елементи.

Функцията е част от постоянните усилия на Bumble да поддържа сигурна и надеждна среда за своите потребители.

Защо изображенията, генерирани от изкуствен интелект, представляват заплаха

Изображенията, генерирани от изкуствен интелект, могат да се използват за създаване на фалшиви профили, което може да доведе до значителни финансови загуби и физически заплахи.

Неотдавнашно проучване, проведено сред потребителите на Bumble, разкри, че значителен процент от участниците от поколението Z и хилядолетието се застъпват за ограничаване на използването на генерирано от AI съдържание в платформите за запознанства.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Много от анкетираните разглеждат генерираните от ИИ изображения, изобразяващи лица на непознати места или занимаващи се с дейности, в които никога не са участвали, като вид измама, известна като „лов на котки“.

Влияние на изображенията, генерирани от изкуствен интелект, върху платформите за запознанства

Разпространението на изкуствения интелект при създаването на фалшиви профили представлява ново предизвикателство за приложенията за запознанства.

През 2022 г. Федералната комисия е получила близо 70 000 съобщения за романтични измами, което е довело до зашеметяващите колективни загуби от 1,3 млрд. долара.

За да предпазят потребителите от измами и физически заплахи, много приложения за запознанства прилагат надеждни протоколи за сигурност.

Въвеждането на тази нова функция за докладване има за цел да отговори на това предизвикателство, като даде възможност на потребителите да докладват за подозрителни профили.

Усилията на Bumble за борба с изображенията, генерирани от изкуствен интелект

Bumble вече въведе инструмента Deception Detector, който използва ИИ за добронамерени цели, за да открива измамни профили.

Освен това платформата въведе функция, управлявана от ИИ, за предпазване на потребителите от нежелани явни изображения.

Новата функция за докладване е част от постоянния ангажимент на Bumble да подобрява технологията си, за да поддържа сигурна и надеждна среда за запознанства.

Подкрепа на общността за докладване на изображения, генерирани от изкуствен интелект

Риза Стайн, вицепрезидент по продуктите в Bumble, подчерта важността на насърчаването на пространство, благоприятстващо създаването на пълноценни взаимоотношения, чрез премахване на измамни или опасни елементи.

Стейн изрази ангажимента на компанията да подобрява непрекъснато своята технология, за да поддържа сигурна и надеждна среда за запознанства.

Въвеждането на тази нова функция за докладване има за цел да подобри разбирането за това как злонамерени участници и фалшиви профили използват подвеждащо изкуствения интелект, вдъхвайки доверие на общността при създаването на връзки.

Заключение

Новата функция за докладване на Bumble е значителна стъпка към създаването на по-безопасна и надеждна среда за своите потребители.

Като дава възможност на потребителите да докладват за профили, генерирани от изкуствен интелект, платформата решава критичен проблем в индустрията за запознанства.

Функцията е част от постоянните усилия на Bumble да поддържа сигурна и надеждна среда за запознанства, като гарантира, че потребителите могат да се съсредоточат върху създаването на пълноценни взаимоотношения без заплаха от измама или вреда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button