Управление на европроекти управление на европроекти
Apple

Apple води разговори с други големи компании за изкуствен интелект, включително Meta

Apple участва в дискусии с няколко известни компании за изкуствен интелект, включително Meta, за потенциално интегриране на техните възможности за изкуствен интелект в iPhone. Тази стъпка може значително да подобри потребителското изживяване, като предложи на потребителите избор на модели на ИИ, които да използват в iOS 18.

Разговори с Meta и други компании за изкуствен интелект

Apple води разговори с Meta, Google, OpenAI, Anthropic и Perplexity за добавяне на техни AI модели в iPhone. Това включва AI на Meta, който би могъл да осигури на потребителите достъп до най-добрите продукти с изкуствен интелект.

Излагането и достигането до аудиторията са ключови предимства за компаниите за изкуствен интелект като OpenAI, Anthropic и Perplexity, които биха спечелили от огромната потребителска база на устройствата на Apple.

Интегриране на ChatGPT в Siri

Apple наскоро обяви партньорство с OpenAI за интегриране на ChatGPT в Siri. Тази интеграция ще позволи на Siri да отговаря на запитвания, надхвърлящи сегашните му възможности.

Очаква се интеграцията да бъде налична в iOS 18, iPadOS 18 и macOS Sequoia по-късно тази година. Apple също така изрази намерението си да поддържа и други модели на изкуствен интелект в бъдеще.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Потенциални ползи за потребителите

Ако бъдат сключени сделки с тези компании, потребителите на Apple ще могат да избират кои модели на изкуствен интелект искат да използват в iOS 18.

Това би могло да означава, че потребителите ще имат достъп до много от най-популярните и способни продукти с ИИ на пазара. Въпреки това няма гаранция, че някоя от компаниите, към които е отправено запитване, ще сключи сделка с Apple.

Сделката между Apple и OpenAI

Партньорството между Apple и OpenAI се отличава с това, че нито една от страните не плаща на другата.

Apple получава достъп до мощните функции на ChatGPT, с които все още не може да се сравнява със собствения си изкуствен интелект. Освен това Apple може да получи дял от всички абонаменти за ChatGPT, направени чрез устройствата на Apple, въпреки че понастоящем потребителите могат да използват ChatGPT безплатно.

Ползи за OpenAI

За OpenAI партньорството поставя ChatGPT пред огромна аудитория, включваща значителен брой хора, които иначе може би никога не биха опитали ChatGPT.

Понастоящем чатботовете с изкуствен интелект са все още нишови, но интегрирането на ChatGPT в продуктите на Apple вероятно ще увеличи значително употребата им. При над един милиард активни потребители на iPhone в световен мащаб дори малка част от тях да се абонират за услугата, това би имало значително въздействие.

Други участващи компании за изкуствен интелект

Anthropic наскоро пусна най-новата версия на своя популярен чатбот с изкуствен интелект Claude, който според съобщенията е надминал най-новите модели на ChatGPT и Gemini по няколко показателя.

Perplexity, от друга страна, е възприела различен подход, като се е фокусирала върху AI търсачки, а не върху общи AI чатботове. Нейната търсачка с изкуствен интелект използва изкуствен интелект за извличане на информация от множество източници и оформя информацията в актуални отговори със съответни цитати.

Заключение

Разговорите на Apple с големи компании за изкуствен интелект, включително Meta, могат да доведат до значителни подобрения в потребителското изживяване на устройствата на Apple.

Потребителите скоро може да имат възможност да избират от различни модели на ИИ, като потенциално получат достъп до най-усъвършенстваните продукти с ИИ на пазара. Интегрирането на ChatGPT в Siri е забележителна стъпка в тази посока, а резултатът от тези разговори ще бъде внимателно наблюдаван както от технологичните ентусиасти, така и от разработчиците на ИИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button