Управление на европроекти управление на европроекти
Claude

Anthropic има нов модел изкуствен интелект – и интелигентен нов начин за взаимодействие с чатботове

Anthropic пусна на пазара най-новия си модел на ИИ, Claude 3.5 Sonnet, който е проектиран така, че да съперничи или надминава възможностите на други усъвършенствани модели на ИИ, като GPT-40 на OpenAI и Gemini на Google.

Този иновативен модел на ИИ е достъпен в интернет и iOS и е отворен и за разработчици.

Подобрена производителност и скорост

Моделът Claude 3.5 Sonnet е позициониран като среден модел в гамата на Anthropic и се очаква да задмине своя предшественик, 3 Opus, въз основа на сравнителните тестове на компанията.

Новият модел работи с два пъти по-висока скорост от предшественика си, което може да осигури значително предимство при различни задачи.

Бенчмаркове и възможности

Впечатляващата производителност на Claude 3.5 Sonnet е видна от резултатите му в седем от деветте общи бенчмарка и четири от петте бенчмарка за визия, като надминава GPT-40, Gemini 1.5 Pro и Llama 3 400B на Meta.

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Моделът може да се похвали с превъзходно писане и превод на код, обработка на многоетапни работни процеси, интерпретация на диаграми и графики и транскрибиране на текст от изображения.

Подобрено разбиране и стил на писане

Моделът Claude 3.5 Сонет също така демонстрира по-добро разбиране на хумора и по-човекоподобен стил на писане.

Това може да го направи по-ефективен в различни приложения, като например генериране на творческо съдържание или взаимодействие с потребителите по по-естествен начин.

Функция „Артефакти“

Anthropic въведе и нова функция, наречена Artifacts (Артефакти), която позволява на потребителите да разглеждат и взаимодействат с резултатите от своите заявки за Claude.

Тази функция позволява на потребителите да редактират проектите директно в приложението или да променят имейлите, без да се налага да копират и поставят във външни редактори.

Дългосрочна визия

Функцията „Артефакти“ служи като намек за дългосрочната визия на Anthropic за Claude, която е да го превърне в инструмент за компаниите, които „сигурно централизират своите знания, документи и текуща работа в едно споделено пространство“.

Тази амбиция поставя Клод по-скоро като конкурент на Notion или Slack, като моделите на Anthropic служат като ядро на цялата система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button