Управление на европроекти управление на европроекти
ChatGPTGoogle Bard

Google Bard може да опрости планирането на пътувания и да надмине възможностите на ChatGPT

Новият чатбот на Google може да опрости планирането на пътувания за хората по света. По време на конференцията Google I / O 2023 през май технологичният гигант обяви, че скоро ще добави разширения към Bard. Един от двата чатбота на Google, които са в процес на разработка, новите подобрения на Bard могат да надминат възможностите на ChatGPT и Bing Chat на Microsoft, според TechRadar.

Друг модел за обработка на естествен език (NLP) с изкуствен интелект, разширението на Bard може да се превърне в следващото най-добро нещо за пътниците, които искат да избегнат стреса, който идва с планирането на пътувания. Според 9to5google разширенията ще се интегрират с инструменти като Google Flights, Google Maps и Google Hotels, за да направят планирането на пътуванията по-ефективно и лесно.

Ето какво трябва да знаете за Bard

С помощта на Bard пътниците могат да търсят ключови фрази като „Намерете хотелско настаняване в Лос Анджелис под 150 долара на вечер“ и да получат незабавни резултати, без да губят време за филтриране на опции. Цените на полетите се променят ежедневно, така че не могат да бъдат извлечени от кеширани интернет данни. Въпреки това Google работи за интегриране с инструменти на трети страни, за да усъвършенства тази функция.

Много пътници са развълнувани от навлизането на чатботовете в туристическата индустрия. Една майка от Флорида планира цялата лятна ваканция на семейството си, използвайки чатбот, за да спести време. Въпреки това експертът по НЛП и основател на Entri Хаим Хебер заяви в статия за Forbes, че туристическата индустрия изостава в интегрирането на изкуствения интелект в туризма.

„Чатботовете могат да опростят и подобрят системите, свързани с пътуванията“, казва Хебър в статията си. „Те могат да позволят на клиентите да общуват директно с компании и държавни служби, като намалят времето за чакане и осигурят бързо, интуитивно и безпроблемно обслужване на клиентите. Те могат незабавно да изпълняват задачи, да събират данни и да решават проблеми – всичко това, без да е необходимо човешко участие.“

-25% ОТСТЪПКА ОТ ХОСТИНГ jump.bg намаление

Опростено планиране на пътуванията

Опростяването е нещо, което пътуващите отдавна искат, и Bard се заема да отговори на тази нужда. Желанието за по-лесно планиране без човешка намеса се е увеличило през годините. Доскоро роботите и изкуственият интелект бяха ограничени до киното и фантастиката. Сега 68% от потребителите казват, че се радват на удобството и бързата реакция на чатботовете, според проучване на Userlike.

Чатботовете също така спестяват на марките пари от нуждата от човешки служители. Според проучване на Juniper Research в резултат на интегрирането на чатботове в индустрията за търговия на дребно се очаква продажбите да се увеличат от 7,3 млрд. долара през 2019 г. до 112 млрд. долара до края на 2023 г. Експертите в областта на туризма смятат, че Бард ще направи същото и за туристическата индустрия.

В допълнение към разширенията за пътуване, Bard се интегрира и със системите на Google Drive като Docs и Gmail, Youtube и други услуги като Redfin, Zillow и Kayak. Въпреки че потребителският интерфейс на предстоящите разширения на Bard е наличен, в момента те все още не работят за онлайн потребителите. Експертите в областта на туризма очакват големи промени, след като чатботовете навлязат напълно в индустрията.

Back to top button